Български English Francais Deutcsh

За нас

По нашите планини съм от дете. Любовта ми към планините е от моите родители - патриоти, а по-късно от прекрасните ми учители и приятели.

Планинарската ми подготовка датира от ученическите години. Туризъм, ориентиране, ски, пещернячество, лагерните огньове и увлекателните разкази за нашата история и невиждани природни красоти ме плениха и завинаги свързаха живота ми с планините.

Студентските ми години бяха посветени на алпинизма с Алпийския клуб "Академик" - Варна. Учители и приятели ми бяха много от големите български планинари, на които дължа много за това, което съм.

Имам квалификация за планински водач и планински спасител. За цялостната ми планинарска дейност и хижестроителство през 1974 г. бях удостоен със званието "Отличник на Български туристически съюз", което и до днес е една от най-скъпите ми награди.

Бил съм на много места по света. Видял съм много красиви кътове от нашата планета, но винаги се връщам при моите Български планини, които обичам и които ме зареждат физически и духовно!!!

Със съпругата ми , спелеоложка и планинарка, предадохме любовта си към планината на двете си деца. Надяваме се традицията в нашето семейство да последват и внуците ни.

Още снимки ...

Говорим свободно руски и френски, добре - немски.

Нашето желание е заедно с нас да се докоснете до красотите на българските планини и да споделите възторга си от тези прекрасни създания на могъщата и вечна ПРИРОДА!