Български English Francais Deutcsh

Важно!

Какво трябва да знаете за вашата екскурзия

Ние сме хора, които се грижат за всичко свързано с вашия поход. Заедно, ние можем да изберем най-добрия за Вас маршрут, съобразен с вашите желания и времето, което сте отделили за екскурзия в планината. Ние ще се погрижим за вашите нощувки - хотел в града, хижа, заслон или палатка - в планината.

Какъв вид екскурзии предлагаме

Нашите екскурзии са организирани. Нашият водач Ви посреща на аерогара София, грижи се за вашия транспорт до мястото, от където ще започне похода, дава ви съвети при закупуване на храна от нашите магазини (ако не желаете ние да се грижим за храната ви). Заедно с него може да посетите наши магазини за допълване на вашата екипировка (ако е необходимо).

Нощувки

За нощувки използваме хотели в градовете или селищата, от където започват походите ни, хижи, заслони или палатки - в планината. Някои от местата за нощуване са в отделни стаи и съответно санитарен възел, но обикновено във високопланинските хижи се ползват общи помещения за спане (над 4 легла), а санитарния възел е общ и понякога навън от хижата. За повече и по-подробна информация относно хижи, хостели, хотели и места за нощуване можете да разгледате сайта на триваго.

Храна

Ние предлагаме два варианта пред вид желанията на нашите клиенти:

Вариант 1 - осигурена от нас храна в местата, където ще отсядаме за нощувка - закуска и вечеря, а през деня - пакетирана храна, сандвичи.

Вариант 2 - всеки да си осигурява храна за прехода, като има възможност в хижите да си поръчва топла храна, чай, кафе.

Храната, която се предлага в хижите е от националната българска кухня и пред вид различните вкусови желания на хората е възможно да е неподходяща за някои от вас.
Предлагаме всеки то вас да носи в раницата си неприкосновен запас от храна за едно денонощие, независимо дали ние ще се грижим за вашата храна или не.

Групи

Ние предпочитаме да работим с малки групи от хора, които се познават, имат приблизително еднаква физическа подготовка, желания и цели. Така изборът на подходяща планина, където да се проведе похода, трудността на маршрута ще бъдат лесно осъществими и удоволствието от прехода ще бъде за всички.
Големите разлики във физическата подготовка и желанията на учстниците биха могли да доведат до нарушение на графика на движение.

Какво се включва в цената

За нашите организирани екскурзии цената включва: храна, нощувка, транспорт от София до базовото Селище и обратно до София, планинска застраховка, туристически такси и цена на водача. Тази цена е 75 euro на денонощие и е определена така, пред вид различната продължителност на походите.

Цената ни не включва цената на самолетния или влаковия билет до София, персонални пътнически застраховки, билети за културно - исторически обекти, които са по маршрута ни и могат да се посетят при желание на участниците!!!

При направата на резервация се заплаща 15% депозит от цената на екскурзията за всички участници. При отказ от резервацията сумата не се възстановява.

Данните за банков превод са следните:

Антоанета Балабанова

IBAN: BG84 UBBS 8002 4427 2351 10

BIC: UBBS BGSF
 

Как и кога да направите вашата резервация

Вие можете да заявите вашето желание за екскурзия в нашите планини най-малко 4 седмици преди датата на започване на похода.
Ако трябва да анулирате екскурзията си моля да ни информирате най-късно една седмица преди това.

Формата за резервации ще откриете тук или в секция "За контакти"

Маршрути

В нашия сайт предлагаме по един основен дълъг маршрут за всяка от планините - Рила, Пирин, Родопи, Стара Планина (Балкан).Те могат да бъдат трансформирани в зависимост от времето, което сте отделили за екскурзия и естествено съобразно вашите желания.

Планинска екипировка

За да получите максимално удоволствие от вашата екскурзия е много важно да сте в добра форма и да имате удобна екипировка.

1. Удобна, достатъчно голяма раница.
2. Малка безрамкова раница.
3. Обувки - най-важно!!! Те трябва да са удобни, здрави, с грайфер, да поддържат добре глезена. Ако обувките са нови, трябва да сте ги обували поне няколко пъти.
4. Леки обувки или сандали за времето на почивка в хижите.
5. Чорапи - няколко чифта, съобразени с продължителността на екскурзията.
6. Бельо.
7. Тениски с дълъг и къс ръкав.
8. Къси панталони.
9. Топло яке с качулка.
10. Леко непромокаемо яке с качулка или анорак.
11. Лек дъждобран (наметало).
12. Вълнен пуловер.
13. Ръкавици и вълнена шапка.
14. Лятна шапка и слънчеви очила.
15. Бутилка за вода
16. Фенер и батерии.
17. Джобно ножче.
18. Свирка.
19. Хавлия, сапун и други тоалетни принадлежности.
20. Тоалетна хартия.
21. Крем против слънце.
22. Балсам за устни.
23. Малко количество прах за пране.
24. Лекарства - аспирин против мускулна треска, парацетамол, лейкопласт, бинт, антибиотичен крем, мазило против комари и др.

Бъдете сигурни, че всичкия ви багаж е изолиран от вода. Ако не сте сигурни дали раницата ви пропуска напълнете всичко в найлонови пликове и така го опаковайте в раницата!